Massages

Iedere massage heeft zijn eigen doel

Wat zijn de verschillende massages

Er zijn zóveel soorten massages. Welke soort past er nou het best bij jouw probleem of behoefte?
Lastig, hè? Daarom heb ik een handig en duidelijk overzicht voor je samengesteld van massages die ik je kan bieden. Zo weet je straks precies welke soort jouw voorkeur heeft!

Wat verstaan we onder massage?
Een massage is het strelen, kneden, rollen en persen van de huid en spieren. Het uitgangspunt van de meeste behandelingen is hetzelfde: Ontspannen, het lichaam weer in balans brengen en je een goed gevoel geven.
Hieronder vind je een toelichting op de door mij geboden massages: sportmassage, ontspanningsmassage en triggerpointmassage, om je te helpen ontdekken welke soort massage er bij jouw wensen en behoeften past.

Sportmassage

Een sportmassage is een stevige vorm van massage waarbij door het strijken en kneden van de spieren afvalstoffen worden afgevoerd. Wanneer spieren vermoeid zijn door een uiterste prestatie of overbelasting is het zaak afvalstoffen af te voeren waardoor spieren zich weer kunnen herstellen. Een massage is dan een gerichte aanpak. Ook vóór een prestatie kunnen spieren worden geactiveerd door een massage.

Ontspanningsmassage

Deze massage is een rustige vorm van massage waarbij door het strijken en kneden van de spieren afvalstoffen worden afgevoerd. Soms kun je spanning ervaren in je lichaam. Een ontspanningsmassage zorgt voor verlichting.

Triggerpointmassage

Bij het langdurig ophopen van afvalstoffen ontstaan kleine knoopjes in spieren. Deze knoopjes zorgen voor een verkramping in de spier. De spier is eigenlijk continu gespannen en dit belemmert de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof. Dit kan zorgen voor klachten in de spier, maar ook in een gewricht en gebieden eromheen. Door gericht de triggerpoints te behandelen, zullen de spieren zich langzaam maar zeker herstellen.